Iloa ilmaisusta, intohimoa ilmiöistä, lumoa liikunnasta – tervetuloa Heinolan lukioon!

Tiesithän, että lukiokoulutus on pääväylä korkeakouluopintoihin? Heinolan lukion uudessa, modernissa oppimisympäristössä voit saada laajan yleissivistyksen ja tien auki haluamallesi tulevaisuuden uralle! Pakollisten opintojen lisäksi meillä on runsas tarjonta valinnaisia opintoja. Tässä esimerkkejä tarjonnasta, josta löydät varmasti oman kiinnostuksesi mukaista opiskeltavaa.

Heinolan lukiossa on runsas kielitarjonta. Pakollisten englannin ja ruotsin lisäksi voit opiskella espanjaa, saksaa, ranskaa ja venäjää.

Luonnontieteissä saat hyvän perustan tulevaisuuden omaa elämää ja koko maapalloa koskeviin valintoihin. Voit tutkia kenttäkursseilla esimerkiksi ilmanlaatua ja ilmastonmuutosta, Itämeren ekologiaa ja hiukkasfysiikkaa.

Teatteri- ja musiikkiteatteri, kuoro ja bändi, taidenäyttelyt ja opintomatkat kulttuurikohteisiin Voi tuoda taiteen ja luovuuden osaksi lukio-opintoja. Puhumattakaan kirjallisuudesta, elokuvista ja mediateksteistä!

Jos olet aktiivinen urheilija, voit valita aamuharjoittelun osaksi opintoja. Myös liikuntaa omaksi ilokseen harrastava voi valita opintoja monipuolisesta tarjonnastamme.

Heinolan lukion opiskelijoille on tarjolla media-alan ammatillisia tutkinnonosia. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Lue lisää Heinolan lukiosta: https://www.heinolanlukio.fi/hakijalle/

Tervetuloa ensimmäisten opiskelijoiden joukossa Heinolan uuteen lukioon!

Voit hakea opiskelijaksi Heinolan lukioon kevään 2021 yhteishaussa 23. helmikuuta – 7. huhtikuuta 2021.

Rehtori Johannes Rinkinen johannes.rinkinen@heinola.fi, p. 044 797 6869

Opinto-ohjaaja Arja Tuusjärvi-Eloranta arja.tuusjarvi-eloranta@edu.heinola.fi, p. 044 797 7030