Ohjeita syksyn 2021 ylioppilaskokeisiin

Ylioppilaskokeet alkavat maanantaina 13.9. Vallitseva koronavirustilanne edellyttää vastuullista toimintaa kaikilta ylioppilaskokeisiin osallistuvilta. Omasta ja muiden terveydestä huolehtiminen tulee olla etusijalla. Saapuessasi koepaikalle huomioi muut kokeeseen osallistujat ja pidä oma-aloitteisesti riittävä turvaväli muihin. Kokeeseen tultaessa pääset lukion pääaulan kautta liikuntasalin pukuhuoneisiin. Käytössä on kaksi pukuhuonetta, joten sielläkään ei ole tarvetta olla liian lähekkäin. Siirry koesaliin pyydettäessä. Muista myös saliin mennessä antaa riittävästi tilaa muille. Saliin tultuasi aseta tarjottimella olevat tavarasi pöydälle niin, että valvoja voi tarkistaa ne koskematta tavaroihin. Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi kokeeseen että koko kokeen ajan lukuun ottamatta lyhyitä evästaukoja. Huolehdi käsihygieniasta hyvin. Käsidesiä on tarjolla sekä pukuhuoneissa että salissa.

Muistutuksena vielä:

1. Jos sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, et saa olla lähikontaktissa muiden kanssa etkä osallistua kokeeseen, vaan sinun tulee mennä koronavirustestiin.
  2. Ilmoita todetusta koronavirustartunnasta, koronavirukselle altistumisesta tai koronavirustartuntaan viittaavista oireista mahdollisimman hyvissä ajoin rehtorille  puhelimitse numeroon 044 797 6869 tai Wilman kautta mikäli puhelimitse ei heti tavoita. Mitä aiemmin ilmoitat asiasta, sitä paremmin ehditään selvittää mahdollisuuksia kokeen tekoon yhteistyössä terveydenhuollon vastuuhenkilöiden kanssa.

Tarkempia ohjeita kokeisiin osallistuville löytyy täältä.

YTL:n sivuilta löytyvät tiedote koronaviruksen leviämiseen varautumisesta ja toimintaohjeita kokelaalle, joka ei pääse osallistumaan ylioppilastutkinnon kokeeseen koronavirustilanteen takia.