27.11.2023

Heinola- Peine opiskelijavaihtoprojekti 2023

Olemme mukana Heinola-Peine vaihtoprojektissa. Peine on Heinolan ystävyyskaupunki, jonka myötä vaihto järjestyy. Peineläiset olivat Heinolassa syyskuussa, ja nyt me olemme puolestamme vierailulla Saksassa.

Lähdimme lauantaina 7.10 Heinolasta aikaisin aamulla kohti Peineä. Matkustimme yhteensä 12 tuntia niin junalla kuin lentokoneellakin. Välillä meillä oli myös vapaa-aikaa keskenämme junia odotellessa, jonka käytimme hyväksi shoppailuun ja syömiseen.

Matkustaminen tuli reissussa tutuksi.

Ensimmäisenä päivänä olimme omien vaihtopariemme kanssa, ja teimme eri asioita pienemmissä porukoissa. Kävimme esimerkiksi keilaamassa ja ajamassa kartingia. Muutamat kävivät myös October-festeillä eri kaupungeissa. Meillä on luvassa vielä tällä viikolla ystävyyskaupungin tarjoama illallinen, tutustuminen Volkswagenin tehtaaseen, sekä matkat Hannoveriin ja Braunschweigiin. Perjantaina 13.10 lähdemme takaisin kohti Heinolaa.

Tiistaina 10.10. päivä alkoi junamatkalla Wolfsburgiin, jossa ohjelma alkoi vierailulla Autostadtissa. Kyseessä on Volkswagen-konsernin teemapuisto, jossa kiertelimme museoissa ja näyttelyssä. Vierailun kohokohtana oli tehdasvierailu autotehtaalla. Saimme muun muassa tietää, että monta kilometriä pitkä tehdasrakennus on maailman suurin autotehdas sekä yksi alueen suurimmista työllistäjistä. 

Heinolan nuoret Peinessa.
Braunschweigissä kaikki opiskelijavaihtonuoret.

Mielenkiintoisen tehdaskierroksen jälkeen palasimme Peineen, jossa luvassa oli hieno illallinen Peinen Heinola-seuran edustajien kanssa. Arvokas tilaisuus sisälsi tunteikkaita puheita, herkullista ruokaa ja hyvää seuraa. Me opiskelijat saimme seuralta myös pienet lahjat: juomapullo, kassi ja muita kaupungin tuotteita. 

Edustusillallisella Heinolan ystävyyyskaupungissa Peinessa.
Edustusillallisella.

Kommentit (0)

Etusivu