Intohimoa ilmiöistä

Oletko koskaan miettinyt miksi lintu lentää omin siivin, mutta ihminen ei? Oletko kiinnostunut ymmärtämään ja tutkimaan luontoa sekä siihen liittyviä ilmiöitä? Haluatko saada hyvän perustan tulevaisuuden valintoihisi, jotka koskevat sekä omaa elämääsi että koko maapalloa? Suomalaiset ovat kehittäneet mm. nyhtökauran, tekstiviestin, sykemittarin ja ksylitolin. Luonnontieteellisissä aineissa (LUMA) tarjotaan työkaluja luonnonilmiöiden tutkimiseen ja uusien asioiden oivaltamiseen. 

Luonnon ilmiöitä opiskellaan myös koulun ulkopuolella. Ilmanlaatua ja ilmastonmuutosta tutkitaan oppiaineita yhdistävällä kenttäkurssilla yhteistyössä Helsingin yliopiston huippututkijoiden kanssa. Itämeren ekologiaan ja hiukkasfysiikkaan tutustutaan muiden Päijät-Hämeen lukiolaisten kanssa Tvärminnessä ja Genevessä. Yliopistovierailut muun muassa Helsinkiin ja Jyväskylään antavat vihjeitä siitä, mitä tulevaisuus luonnontieteiden opintojen parissa voisi olla.  

Kokeellinen opiskelu onnistuu sekä luokan laboratoriossa että luonnossa pienten opetusryhmien ansiosta. Vierailut paikallisissa yrityksissä konkretisoivat luonnontieteellisen tiedon merkityksen käytännössä. 

Dimensio-lehden juttu Heinolan lukion Puhtaampi ilma – parempi elämä -kurssista